פוסטים חדשים

חידוש רהיטי וינטג’ בגישת DIY

אהבה לרהיטי וינטג’ ולז’אנר בכלל היא אינסופית. אצל רבות ורבים מאיתנו היא מתחילה באיסוף מחברים, משפחה או ממש מהרחוב. המציאות הכי טובות שיכולות להיות לך -מגיעות הרבה פעמים ממקורות בלתי צפויים.

תוכלי למצוא המון רהיטי וינטג’ איכותיים ככה סתם פתאום ליד המדרכה. פריטים שבעליהם הקודמים לא העריכו באמת, יכולים למצוא בית חם אצלך נכון?

אבל מה אם מצבם לא מזהיר? כלומר וינטג’ זה מושלם הרי כמו שהוא אבל….חידוש קטן, קצת חום ואהבה יכולים לעשות לו פלאים. מבלי לפגוע כמובן באותנטיות של הרהיט.

אז אם חשקה נפשך בשידרוג שולחן הקפה המתוק שקיבלת בירושה מסבתא היקרה,
הנה השלבים לחידוש רהיטי וינטג’, בגישת ‘עשי זאת בעצמך:

  1. ניקיון יסודי
    עלינו לנקות היטב את הרהיט מכל לכלוך שנמצא עליו – אבק, שמן, כתמים קלים או שאריות חומרים שונים. כיוון שמדובר ברהיטי עץ, אין צורך בחומרים כימיים חזקים. מטלית רטובה תעשה את העבודה מצוין.
    אל תשכחי לייבש את הרהיט לגמרי לפני המעבר לשלב הבא.

  1. ליטוש
    בשלב הזה את צריכה לקחת אוויר, נייר שיוף או מכונת שיוף ולהתחיל במלאכת הליטוש העדינה. רהיטי וינטג’ לרוב יכילו גימורים שנעשו בעבודת יד – עיקולים בעץ, פיתוחים עמוקים, קישוטי צד וכו’ ועל מנת ללטש אותם יש צורך בנייר ליטוש ועבודה ידנית וסבלנות. הקפידי שלא להשתמש בנייר גס ועבה על מנת לא להזיק לעץ וללטש יותר מידי שכבות. שיוף עדין להסרת לכה או קילופי צבע לגמרי מספיקים.
  2. יש שיפור! כעת החליטי אם את בוחרת לבצע תיקונים בעץ – מילוי חורים או סדקים למשל. זה זמן מעולה להיוועץ עם בעלי מקצוע על מנת לבחור את חומרי המילוי הנכונים והמתאימים. כמובן שחלק מהיופי של וינטג’ הוא שהוא מגיע אלינו AS is  ושווה לשקול להשאיר דווקא את הפגמים הקטנים ליופי ומקוריות הפריט. אם מדובר בשברים או תיקון יותר משמעותי – אנחנו כבר מדברות על תיקון נגרות וזה טיפונת מורכב יותר….
  3. מזל טוב, הרהיט כבר נראה טוב יותר אבל….משהו חסר. גימור 😊
    השאלה היא באיזו טכניקה תבחרי…לרשותך מס’ שיטות, כל אחת טובה ומתאימה למגוון רהיטי וינטג’ וכמובן לסטייל שאת אוהבת.

חידוש באמצעות פוליטורה

פוליטורה היא תערובת של שרף מדולל בתמיסת אלכוהול, המיועדת לשימור וחידוש רהיטים. נשמע מושלם לוינטג’ נכון?

את הפוליטורה נמרח במטלית ולא במברשת. זוהי טכניקה שדורשת יותר סבלנות אבל שווה את ההשקעה. כיוון שהחומר נספג בעץ ולא מצפה אותו בשכבת הגנה (כמו לכה למשל)
יש לו חסרון שאינו מגן משריטות ושחיקה. אבל הוא נותן תחושה אמיתית של עץ ולא פלסטיקית או מבריקה. אם זה הסטייל שלך ואין כלב או חתול בבית שעלולים להשחיט את האוצר – לכי על זה.

גימור לכה שקופה או צבעונית

צביעת רהיט בלכה שקופה תשמור על המראה המקורי של הרהיט שלך וגם תספק לו שכבת הגנה נאותה, מבלי לשנות את הצבע. לעומת לכה מגוונת שמעניקה גוון מסוים לבחירתך ובהתאם לצבעוניות שאת מחפשת.

גימור בצבע אטום

תמיד תוכלי לקחת את הסטייל לטעם האישי שלך ואם חום (שבד”כ שולט בצבעי הרהיטים העתיקים) לא מתאים לך לעיצוב הבית, כל צבע אחר שאת אוהבת יכול להיות מושלם. בגימור אטום את כבר יכולה להשתולל בצבעוניות וללכת רחוק 😊 הצבע יקפיץ את הרהיט, שכבת הלקה השקופה תגן עליו ואת זכית בידיי זהב ומחמאות.

כמובן שיש עוד המון לדעת ולספר על שיפוץ ושדרוג רהיטי וינטג’ אבל אם את מ ברות המזל שבאמת מוצאות את הזמן להגיע לזה בין רשימת המשימות הבלתי נגמרת – שאפו!

ואם לא, ושידת הלילה שלך מחכה כבר כמה חודשים לחום ואהבה, את מוזמנת להביא אותה אלינו לשדרוג מקצועי בבית המלאכה של בלומה מיי.