פוסטים חדשים

על צביעת רהיטים בלומה מיי סטייל ואיך זה קשור לתעוזה – או למה אנחנו אוהבות לצבוע רהיטי וינטג’?

 

אחד הדברים שהכי מזוהים ומייחדים את בלומה מיי הם הרהיטים אותם אנחנו צובעות “בלומה מיי סטייל” בבית המלאכה שלנו הצמוד לחנות.  צביעת רהיטי וינטג’ מעלה תהיות ולעיתים גם מעוררת רגשות עזים (לכאן ולכאן), בתוך מנעד הרגשות שהנושא הזה מעורר יש אתכן הלקוחות הקבועות והאהובות שלנו שנהנות מהסגנון והצבעונית היחודית של הפריטים, ויש את אלו שעצם הרעיון מעורר בהם את השאלה: “אבל למה לצבוע ריהוט וינטג / עתיק? ”

מכיוון שזאת שאלה שעלתה לא פעם ולא פעמיים לאורך שנות קיומה של החנות אני רוצה להתייחס אליה ולענות ברצינות. התשובה המיידית שלי היא קודם כל: למה לא בעצם? ואני באמת מתכוונת לכך, למה בעצם לא לצבוע את הרהיט, כששכבה של צבע חדש מציעה לו המשכיות וקיימות, ערכים הנמצאים בבסיסו של האני מאמין שלי ושל החנות, ובאותה נשימה גם הופכות אותו למושך לקהל רחב יותר מבלי להתפשר על הסטייל האישי שלנו ושל ביתנו, המקום בו אנחנו הכי אנחנו.

בשבוע האחרון הכנסנו מספר רהיטים לצביעה בבית המלאכה שלנו.  רהיטים ש”עמדו” בחנות כבר כך וכך זמן, ולמרות יופיים וצורתם נדמו לא קיבלו תשומת לב. עם חזרתם לחנות אחרי שידרוג וצביעה, אותם רהיטים נמכרו ועברו לבתים החדשים שלהם מיד עם הגעתם לחנות. חלקם על ידי לקוחות ותיקות ששאלו “הארון הזה פה כבר הרבה זמן? כי הוא בדיוק הפיס שאני מחפשת!” וחלקם על ידי לקוחות שנכנסו לחנות והתאהבו ממבט ראשון.

הרהיט הוא אותו רהיט וינטג’ משובח אבל הצבע הוא זה שעשה את ההבדל. הצביעה והשידרוג ומאפשרים לו גלגול חיים נוסף בביתו החדש. מרהיט אפרורי, כהה וכזה שחולפים עליו ומפספסים אותו בקלות, הוא הפך לפריט נחשק ורענן, עם לוק עכשווי, כשהצביעה והשידרוג מציעים לו גלגול חיים נוסף בביתו החדש.

את רוב הריהוט של בלומה מיי אני מייבאת ממערב אירופה ואחד הסממנים של ריהוט וינטג’ ועתיקות מאירופה הוא גוון העץ הכהה שהיה שכיח בתקופה המדוברת.  אני רוכשת בעיקר  רהיטים ופריטים שיוצרו בטווח השנים בין תחילת שנות ה 20 עד סוף ה 50 (משנות ה60 עם התפתחויות טכנולוגיות וחומרי גלם חדשים שנכנסו לשימוש אנחנו מתחילות לראות מנעד רחב יותר). אותו לוק כבד וכהה שנוצר בתהליך גימור הרהיט בו הוא נצבע בלכה /ורניט המעניקות לצבע העץ הטבעי את הגוון הכהה וכמובן נועדו גם כדי להגן ולשמר אותו הלמו את ה zeitgeist או אופנת התקופה.

הסממן השני הוא כמובן ריהוט העשוי כולו מעץ מלא במלאכת נגרות מסורתית ולעיתים ידנית, עם השקעה קפדנית ומחושבת בכל הפרטים; מהכי הגדולים ועד להכי קטנים וכל אלו נועדו כדי להציע רהיט עמיד שישרת את בעליו לאורך שנים של שימוש יומיומי ומותאם לדרישות וסגנון החיים בזמנים ההם.

כשאנחנו צובעות רהיטים בבית המלאכה אנחנו עדיין מקפידות לשמר את כל המאפיינים שייחדו אותו ולעיתים אף מעצימות את הנוכחות שלו (אין כמו ההפתעה שבגילוי גוון העץ הטבעי על שלל דוגמאותיו לאחר שיוף והסרת לכה/הורניט המקורית). את הרהיט הכהה מבית סבתא רובנו לא נשלב בביתנו כי הוא פחות מתאים לסגנון שלנו, האופי שלו נראה לנו קצת מיושן וגם בגלל אותו צבע כהה וכבד. אך לאחר מתיחת פנים עם קצת שיוף וצבע טרי פתאום הרהיט שנראה שעבר זמנו יכול להפוך למוקד העניינים ואפילו להצהרה עיצובית שבזכותה הבית מקבל את הלוק הייחודי שחיפשנו וגם יכול לתת מקום של כבוד לרהיט נוסטלגי שאנחנו עדיין לא מוכנות להפרד ממנו.

בפן האישי וגם יותר פילוסופי אני חושבת שזאת הזדמנות נהדרת לדבר על חיזוק שרירי התעוזה שלנו, כן אלו בדיוק שלעיתים נחבאים מאחורי ה “מה יגידו? ” ואולי יחשבו שאני ” קצת משוגעת ” אבל אני מאמינה בתעוזה, בלעשות את הצעד קדימה ולצאת מהקופסא ולהסתכל על העולם בצורה שונה ולקרוא תיגר על המובן מאליו – כביכול.

צבע רענן על רהיט ישן יכול להוביל לשינוי נקודת המבט, לגרום לנו לחייך ולהסתכל על החיים קצת אחרת. כשאנחנו מעיזות, כשאנחנו בוחרת בדרך שלנו זה דורש אומץ אבל גם מקרב אותנו למי שאנחנו באמת, ועם הזמן כשאנחנו מחזקות את שרירי התעוזה שלנו אנחנו מגלות שקל לנו לקבל החלטות אמיצות גם באיזורים אחרים בחיינו. לצאת מתוך אזור הנוחות שלנו להתנסות בצבעים חדשים ולמדוד ולראות האם הם מתאימים גם למקומות אחרים בחיינו.

בהזדמנות זאת אני רוצה להרחיב ולספר שלאורך השנים פיתחנו פלטת צבעים שאנו קוראות לה “הפלטה של בלומה מיי” המורכבת מכחולים וירוקים, שמנת וחרדל ומנעד רחב של תתי גוונים בהירים ומעושנים שאנו מערבבות בעצמנו בבית מלאכה. צבעים נוספים מצטרפים לפלטה מדי פעם דרך כשאנוחנו יוצרות גוון על ידי ערבוב צבעים קיימים לפני צביעת רהיט או כשצבע טרנדי תופס את עינינו ומשתלב בתוך הפלטה הקיימת והאהובה. אנחנו בעצמנו מותחות את שרירי התעוזה ברהיטים הקטנים שאיתם אנו בוחרות ל”התפרע” עם צבעים נועזים כמו צהוב חרצית או כחול יוון וירוק דשא, כמו אקססורי צבעוני על חליפה קלאסית ומחויטת.

זה הרגע  להזכיר שגם את הרהיטים בצבעם המקורי אותם אתן פוגשות בחנות ובכל אחד מערוצי המדיה שלנו ניתן לקבל בצבע שיתאים לכן בדיוק, או לחדש רהיט קיים שבטח יש לו ערך נוסטלגי עצום אבל הצבע שלו איך נאמר קצת פחות מתאים לסגנון ולעיצוב הנוכחי בביתך – ואם את עדיין מתלבטת אנחנו תמיד נשמח להציע הכוונה מתוך הידע והנסיון שלנו.

אני רוצה לסיים בהכרת תודה לכן הלקוחות שלי שכמוני מאמינות בתעוזה גם אם זה רק רהיט הוינטג’ הצבוע בצבע רענן שבחרתן בו וגם כשהתעוזה גולשת לשאר תחומי חייכן!
האמונה וההתרגשות שלכן מאפשרת לי להמשיך להתנסות בגוונים חדשים בחנות ובחיים.